Äga en bil

Fel du kan åtgärda själv

Det finns vissa bilfel som du kan åtgärda själv istället för att lämna in bilen på service. På så sätt kan du spara några kronor. Det är dock viktigt att du vet hur du lagar felen ordentligt, annars kan det leda till ännu större problem och då måste du lämna in bilen på verkstaden.

Byta däcken på bilen

Att byta däck är någonting de allra flesta bilägare vet hur man gör. Det gäller både vid punktering och vid byte till sommar-respektive vinterdäck. Allt du behöver är ett nytt däck och en domkraft. Samt någonting att lossa bultarna med.

Du börjar med att ta loss bultarna. Sedan höjer du bilen, tar bort alla bultar helt och lyfter ner däcket. Sen är det bara att sätta dit ett nytt däck och skruva fast det. Det är dock viktigt att du skruvar fast det ordentligt.

Byta lamporna

Det är både farligt och olagligt att köra en bil med trasiga lampor. Det är därför viktigt att du byter dessa så snart som möjligt. I de flesta fallen kan du lösa detta själv, men vid vissa nyare bilmodeller kan du behöva specialverktyg. Då kan du behöva lämna in bilen istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *