Blandat om bilar

Ta körkort på körskola

Ett smart sätt att gå till väga om du vill ta körkort att att skriva in dig på en kör- eller trafikskola. Skulle du råka ut för några problem med teorin eller själva körningen kan det vara skönt att ha en trafikskola tillgänglig ifall du behöver hjälp. Men hur väljer du rätt körskola för dig?

Kontakta trafik- eller körskolan

Det första du bör göra är att ta en titt och se om det finns en körskola i området där du bor. Sedan kan du ta kontakt med skolan och berätta vem du är och vad du letar efter. Ifall de erbjuder de lektioner du är ute efter kan du skriva in dig. Det kostar en liten summa, det kan dock ingå viss litteratur du behöver samt teoritest.

En seriös körskola

När du ska välja körskola är det viktigt att du väljer en som är seriös. Körskolläraren bör vara koncentrerad vid körlektionerna och ge dig som elev uppmärksamheten du betalar för. Läraren får inte prata i telefon under lektionerna eller vara onykter.

Det är även viktigt att du som elev trivs bra på skolan och att du känner att alla lektioner ger dig det du behöver.

Vad kostar det?

Hos de flesta körskolor får du betala en viss summa per lektion. Det innebär att kostnaden för det hela kan variera. Ju fler lektioner du behöver ta desto dyrare kommer det att bli. Du kan välja att övningsköra privat vilket minskar antalet körlektioner du måste ta. Dock bör du ta ett visst antal för att bli godkänd. Det brukar kosta i snitt 15 000 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *