Äga en bil

Besikta bilen

Du som har ägt en bil ett antal år känner till att du måste besikta den regelbundet. Men vad innebär besiktning? Kort förklarat är en besiktning en sorts grundlig kontroll som ser till att allting fungerar som det ska. Det kan uppstå problem som gör bilen körfarliga vilket kan leda till olyckor. Detta är något som kommer att synas i besiktningen.

Skulle bilen däremot gå igenom besiktningen är det helt okej att fortsätta använda den. Skulle man däremot hitta något fel måste du lämna in bilen så att felet kan fixas. Efter att eventuella fel har åtgärdats är det viktigt att du skickar in intyg till Transportstyrelsen så de kan registrera att det är okej att köra din bil igen.

Var besiktas bilen?

Det finns flera företag runt om i landet som sköter besiktningen. Du får ofta en kallelse hemskickad med tid och plats där besiktningen ska ske. Om du ska ta med dig bilen utomlands, och kommer använda den där i 6 månader eller längre ska du besikta bilen där. Du måste även registrera bilen i det landet. Det bästa är att besikta bilen så nära ditt hem som möjligt, men skulle du befinna dig i en annan stad kan du kontakta besiktningen där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *