Köpa en bil

Att köpa en ny eller begagnad bil

Bilar behövs i vår vardag, både till och från jobbet men också för all fritid och shopping efter jobbet. Att köpa en bil är ett stort åtagande där bilen bestäms efter din budget, men som tur är finns det bilar för alla plånböcker. Oavsett vilken prisklass som passar dig så är ett smart knep för att alla ska ha råd med en bil att samla lån för att på så sätt sänka sina månadskostnader över tid. Det finns många prisklasser och bilvarianter samt begagnade bilar som passar din plånbok, oavsett hur stor den är.

Ny eller gammal?

Beroende på vad du söker för bil så finns det alla möjliga du kan tänka dig. Vill du ha det senaste finns det idag de nya elektriska bilarna med noll utsläpp, eller behöver du det bästa för en viss bestämd summa så finns det de begagnade bilarna som ett bra alternativ ifall man behöver samla lånen. På både förstaägarmarknaden och i begagnathandeln finns det en oändlig mängd billmärken att välja mellan från hela världen, så det finns något för alla smaker och behov. Biltypen är också viktig att ha i åtanke, och avgörs oftast av ditt hushålls storlek – har du en familj på tre till fyra personer behöver du troligtvis en kombi eller minivan för att tillgodose allas behov. Är du ensam eller ett två personer så räcker det med en mindre bil för stadsmiljöer. I och med dagens bensinpris som är väldigt högt så är detta en viktig faktor att ta med i beräknandet, nyare bilar drar kanske mindre per mil, medans äldre bilar kanske drar mer per mil men är istället en billigare bil att köpa sett till totalpriset.

För att ha råd med en bil måste du samla ihop en budget eller delbetala ett bilköp, ett långsiktigt sparande brukar oftast ses som det bästa sättet för att köpa en bil. En månatlig kostnad kan dock bli dyr ifall du har många andra avgifter att betala varje månad. Det kan därför vara smart att samla lån för att på så sätt sänka måndadskostnaderna ifall du har flertalet lån på bil, hus och andra regelbundna utgifter. Att samla lån är ett bra alternativ för att kunna få ut mer av varje krona och köpa den där bilen just nu eftersom den månatliga kostnaden annars kan bli för hög om du har flera olika utgifter samtidigt som du måste betala för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *