Köpa en bil

Försäkring till din bil

När du köper en bil är det enligt lag obligatoriskt att ha en trafikförsäkring. Det är den enda försäkringen som du måste ha, alla andra försäkringar är frivilliga. Varken hemförsäkringen eller en villaförsäkring är något du måste ha men sådana försäkringar är oerhört viktiga att ha om du vill försäkra dig mot oförutsedda händelser som kan bli dyra. En villaförsäkring kan exempelvis vara ett ekonomiskt skydd om du skulle råka ut för en olycka där ett träd faller ner över huset. Detsamma gäller hel- och halvförsäkring för bil som du kan teckna utöver trafikförsäkringen. De täcker kostnaden för skador som kan uppkomma på din bil i samband med en olycka du orsakar eller om du krockar med ett vilt djur. Om du vill begränsa dina kostnader när något händer med ditt hus eller din bil ska du vara rätt försäkrad med både villaförsäkring och en bra bilförsäkring.

Välj ett alternativ som fyller ditt behov

Det finns likt alla försäkringar olika alternativ att välja mellan. Även om det bara finns hel- och halvförsäkring utöver trafikförsäkringen när det kommer till bilar kan de skilja sig åt beroende på försäkringsbolag. Därför ska du alltid kolla upp olika alternativ och jämföra dem med varandra. Du ska innan fundera över vilket behov du har och vilket skydd du önskar ha. Vilken försäkring som du ska välja beror mycket på vilken bil du har. Om du har en relativt ny bil kan en helförsäkring vara på sin plats medan en halvförsäkring kan räcka för en äldre bil. Olika försäkringsbolag har även olika priser. Men stirra dig inte blind på priset utan i första hand ska du se till att försäkringen täcker det du vill. Om två försäkringar har samma villkor kan du jämföra pris och självrisk. När du tecknar en försäkring ska du även kolla vem som är försäkringsgivare för att inte bli lurad. Välj ett trovärdigt försäkringsbolag och kolla gärna in vilka recensioner de har fått. När du råkar ut för något vill du inte få några problem med försäkringsbolaget.

Nya bilar har ofta en vagnskadegaranti

En ny bil har en vagnskadegaranti på tre år och under de åren räcker det oftast med att ha en halvförsäkring. Efter att de tre åren har gått kan en helförsäkring vara ett bra val. När du väljer att försäkra dina ägodelar och hem är det för att slippa stora kostnader när saker händer. Saker kan hända snabbt och helt oförutsett, vilket kan bli väldigt dyrt men även jobbigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *