Köpa en bil

Köpa bil med billån

När du känner dig redo för att köpa en bil är det viktigt att du går till väga på rätt sätt. Du måste tänka på vilken bil du vill ha, hur mycket du har råd att betala för en bil och vilken bilförsäkring du ska välja.

Oavsett om du köper en ny eller begagnad bil bör du alltid sätta dig ner och tänka på vad du behöver i en bil. Du bör även ta en titt på din ekonomi och se vad du har råd att betala för en bil. Om du funderar på att ansöka om billån kan du självklart göra det. Men skulle du redan ha andra lån kan det kännas jobbigt. Ett tips är att du väljer att samla lån som du redan har. Detta kan minska din månadskostnad en hel del.

Lån hos bilhandlare eller bank

När du ska köpa en bil kan du välja att ansöka om billån direkt hos din bank, men även hos en bilhandlare. Bilhandlaren är dock oftast inte den som betalar ut lånet, utan företaget fungerar endast som mellanhand. Det innebär dock att du själv inte behöver sköta själva låneprocessen utan den sköter bilhandlaren åt dig. Söker du hos bank måste du själv göra mer efterforskning och verkligen kolla upp villkoren. Därför kan det vara smidigare att ta lån direkt hos företaget du köper bilen från.

Köpa en bil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *