Köpa en bil

Ta ett företagslån för bilköp eller andra nödvändiga inventarier

Du driver företag och behöver en bil eller en annan viktig inventarie. Men det finns inte nog med pengar. Ta ett fördelaktigt företagslån så att du kan gå vidare med verksamheten.

Fördelaktigt företagslån

Så gott som alla företagare behöver ta ett företagslån någon gång. Det är ett bra sätt att omgående få in mer rörligt kapital. När du tar ett företagslån är det smart att använda en jämförelsesajt, som Krea. Istället för att du loggar in på flera banker och ansöker om lån, så gör de en ansökning åt dig. Förutom att det går snabbare och att du sparar tid, så får du bara en ansökning i kreditupplysningen, vilket är mycket bra för framtiden. Många låneansökningar i kreditupplysningen gör att det ser ut som om företaget, eller du, har problem. En annan fördel är att de ansöker hos alla bankerna och att du sedan snabbt kan välja det bästa lånet för ditt företag. Gå in på Krea och ansök om ett företagslån så har du snart pengarna på kontot.

När du lånar pengar är det alltid viktigt att du tänker igenom hur du ska använda lånet, så att pengar blir en investering. Även om det är roligt att köra en ny bil, så kan det vara klokt att du lägger dig på en prisnivå som bättre överensstämmer med företagets ekonomi. Så att du garanterat och utan problem kan betala tillbaka lånet.

Köp en företagsbil

Det är skönt att företaget har egen bil istället för att du behöver använda din. Först och främst kommer du att spara in mycket pengar på det som privatperson. Det är inte din bil som slits och används, utan företagets. För det andra kan du köpa en lite bättre bil eftersom du inte behöver betala moms. Förutom att en lite dyrare bil vanligtvis är skönare att köra och förhoppningsvis drar mindre bränsle, så är det smart utifrån din företagsimage. Din bil representerar ju företaget. Hur bilen ser ut påverkar hur man uppfattar ditt företag.

Elbil som företagsbil

Om möjligt är det smart att köpa en elbil. Det ger dig två fördelar: den blir billig att köra och ditt företag blir klimatsmart. Att ha ett klimatvänligt företag är både bra för omvärlden och din plånbok. Idag kan du också köpa en begagnad elbil. Det måste inte vara nyaste Teslan, utan du kan komma undan med mycket mindre pengar. Elbilsmarknaden har vuxit enormt de senaste åren. Nästan alla märken erbjuder elbilar. Du kan välja mellan en liten citybil eller en rejälare SUV.

Om du som företagare kör mycket kommer du att spara mycket genom att köra på el istället för på bensin eller diesel. Dock måste du se över möjligheterna att ladda din bil. Det är smart att installera en eller flera stolar vid företaget eller en stolpe hemma hos dig. Brukar du ofta köra 30-50 mil på en dag kan du behöva tänka över huruvida du idag ska köpa en elbil eller en vanlig fossildriven bil. Du vill inte bli stående någonstans eller behöva ”tanka” på väg till ett viktigt möte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *