Köpa en bil

Bästa tipsen när du ska städa bilen invändigt

När vinter, slask och snö har dragit förbi är det många som känner att det är hög tid att vårstäda bilen. Nu är det inte bara utsidan som ska rengöras för att skyddas mot rost och vägsalter, utan även insidan ska rengöras ordentligt. Genom att rengöra bilens insida med jämna mellanrum säkerställer du att den håller sig fräsch mycket längre och bilen får dessutom ett högre värde i samband med en eventuell försäljning.

De allra flesta bilar och bilmodeller ser riktigt snygga och fräscha ut när utsidan är rengjord, men du kan snabbt se skillnad mellan en väl omhändertagen bil och en välanvänd bil om du tittar på bilens bilinredning. Att rengöra insidan är inte alltid det enklaste och det kan vara svårt att veta vilka städmaterial och medel som ska användas för att minska risken för skador – men ändå få ett effektivt och fint resultat. Här nedan kommer vi att lista några riktigt bra tips på hur du rengör din bilinredning. Skulle det vara så att du inte kan eller orkar ta tag i det själv kan du alltid lämna in bilen och få din bilinredning omhändertagen av en professionell firma.

Bästa tipsen för en ren bilinredning

1. Använd dig av rätt utrustning

Om du inte använder rätt utrustning är risken för skador mycket större. Använd inga starka kemikalier och satsa på enkla artiklar som skurborstar, tvättsvamp, vatten och vanlig såpa. Oftast krävs inte mer än så för ett fint resultat som är snällt mot hälsa och miljö.

2. Steg 1: Dammsug

Om du inte börjar med att dammsuga bilen kommer skräp, damm och smuts bara att dras runt när du använder dig av trasorna. Se därför till att du tömmer bilen på bråte och att du tar ut alla gummimattor. Dammsug grundligt och kom ihåg dörrar, mattor, handskfack och luftkonditioneringsventiler.

3. Glöm inte fönsterna!

Det är lätt att glömma bort fönster på insidan, men det är kanske på insidan som de är mest smutsiga. Detta gäller kanske främst för dig som har barn och som gärna ”ritar” på rutan när den är immig. Använd dig av en blandning av såpa, ättika och vatten och torka av med en ren bomullstrasa.

4. Rena, fina säten

Det kan vara svårt att bli av med smuts och fläckar som har satt sig på sätena, men det finns lösningar på problemet. Har din bil säten i textil rekommenderar vi att du rengör bilen på samma sätt som om du hade rengjort en fåtölj eller soffa. Inredning i skinn och läder torkas av med en fuktig trasa och smörjs därefter med läderbalsam.

5. Bli av med otrevliga dofter

Att det uppstår en dålig lukt i bilen är inte ovanligt. De flesta dofter försvinner i samband med rengöring, men om det finns dåliga lukter kvar kan du ställa in en kopp med citron och ättika och låta denna stå under natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *