Blandat om bilar

Spara till att köpa drömbilen

Att börja spara är inte alltid så lätt, särskilt inte om man inte har den rätta motivationen. Men att spara till drömbilen kan vara den ultimata moroten och kanske det som behövs för att du ska börja tänka lite mer på vad du gör med slantarna. Det är fullt möjligt att spara ihop stora summor på kort tid om man planerar sin vardag på rätt sätt.

Den dyra elen

I dagens läge har elpriserna slagit i höjden och gett många familjer ekonomiska problem. Man har då istället dragit in på annat så mycket som möjligt. Men om du skulle kunna sänka dina elavgifter så kan du istället spara pengarna. Genom att välja det billigaste elavtalet kan du dra ner på dina kostnader mer än du anar. I många fall handlar det om hundralappar och även tusenlappar, så det är verkligen värt att försöka hitta det billigaste elavtalet. Att byta elbolag behöver inte heller vara särskilt svårt då det nya företaget brukar sköta uppsägningen av det gamla abonnemanget.

Gör en budget

Oavsett om du planerar att köpa en ny eller begagnad bil så ökar dina chanser att lyckas spara till den om du gör en budget. Det gör att du får koll på din ekonomi och ser vilka utgifter som du eventuellt kan dra in på. Överskottet kan du slänga rakt ner i sparbössan så är du ett steg närmare drömbilen. Börja med att skriva upp alla dina fasta inkomster och utgifter under en månad. Uppskatta sedan hur mycket du betalar för annat. Det du får över är vad du kan spara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *